Ogłoszenia
Okres zasiłkowy 2017/2018
Nowy okres zasiłkowy 2017/2018
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jońcu informuje że:
- od 1 sierpnia można składać wnioski o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego (500+) na okres zasiłkowy 2017/2018, wnioski złożyć można osobiście w tut. Ośrodku bądź elektronicznie za pośrednictwem empatia.mrpips.gov.pl, bankowości elektronicznej, PUE ZUS.
- od 1 sierpnia można składać wnioski o ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego na okres zasiłkowy 2017/2018,
- od 1 sierpnia można składać wnioski o przyznanie prawa do świadczeń rodzinnych na okres zasiłkowy 2017/2018.
Wnioski do pobrania są dostępne w siedzibie GOPS w Jońcu bądź w poniższym linku:
http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/wzory-wnioskow-o-swiadczenia-dla-rodzin/
KOLONIE 2017
Informujemy o możliwości zgłoszenia dziecka do uczestnictwa w koloniach letnich organizowanych przez tut. Ośrodek. W tym roku dzieci wyjadą nad morze, tj. do Darłowa. Planowany termin kolonii to 24.06-03.07.2017 (10 dni) Na miejscu na dzieci czekać będzie moc atRakcji takich jak: różnego rodzaju wycieczki, między innymi Wycieczka do Słowińskiego Parku Narodowego oraz wycieczka do Łeby, rejs "Łodzią Wikingów" po otwartym morzu, kąpiele morskie i słoneczne, gry i zabawy, dyskoteki i ogniska jak również realizacja programu profilaktycznego.
Kolonie letnie organizowane przez GOPS w Jońcu dla dzieci z terenu gminy Joniec są świetną formą spędzenia wolnego czasu. Serdecznie zachęcamy do uczestnictwa.
Osoby zainteresowane uzyskaniem więcej informacji zapraszamy do Ośrodka Pomocy Społecznej w Jońcu lub prosimy dzwonić pod nr telefonu 23 661 64 30.
"Kulinarnie mocni" - warsztaty kulinarne dla dorosłych
W dniu 25 kwietnia 2017r. w budynku Ochotniczej Straży Pożarnej w Jońcu odbyły się Warsztaty Kulinarne - "Kulinarnie mocni" dla osób korzystających z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, organizowanego przez Bank Żywności w Ciechanowie przy współpracy z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Jońcu. W warsztatach uczestniczyło 15 osób. Wszyscy aktywnie uczestniczyli w przygotowywaniu dań: 3 rodzaje past do kanapek, gołąbków z kaszą gryczaną, ciasta czekoladowego z jabłkami. Po pracy wszyscy uczestnicy zasiedli do stołu i skosztowali dań wspólnie przyrządzonych.
Uczestnicy otrzymali książeczki kucharskie z przepisami jak również łyżki do mieszania potraw.
Zdjęcia: